Poročen Z MAMO

Pozitivne izkušnje v otroštvu so temelj veselja do življenja in želje po povezovanju z drugimi, sposobnosti čutenja strasti in pozneje v odraslosti uživanja v spolnosti.

Poročen Z MAMO

Pozitivne izkušnje v otroštvu so temelj veselja do življenja in želje po povezovanju z drugimi, sposobnosti čutenja strasti in pozneje v odraslosti uživanja v spolnosti. Če pa otroštvo zaznamujejo globoke čustvene rane, v otrokovem nezavednem ostanejo zapisi in ostanki nerazrešenih konfliktov, strahov in zamer.

Knjiga Poročen z mamo govori o patološkem odnosu med materjo in sinom, ki vodi v resne težave in stiske moškega v njegovi odraslosti. Večina staršev je dobronamernih in želi svojim otrokom le dobro. Za otroka delajo najboljše, kar lahko, a kljub ljubezni, skrbi, zaščiti in podpori, ki jo izkazujejo otroku, tudi na njihove odločitve in vedenje lahko vplivajo morebitne potlačene vsebine, nezadovoljene potrebe, strahovi in razočaranja iz preteklosti. Velja poudariti, da je dinamika odnosa, ki jo opisuje ta knjiga, vsiljena in otrok nima druge možnosti, kot da aktivno sodeluje v zadovoljevanju materinih potreb. Takšnega odnosa si otrok ne izbere sam in tudi nima kognitivnih sposobnosti, da bi prepoznal situacijo takšno, kakršna je v resnici. Mati ima v njegovem otroštvu preprosto preveč moči, da bi se ji lahko uspešno uprl. Zato je očetova vloga v družini toliko pomembnejša. Dober odnos med materjo in očetom je že sam po sebi varovalni dejavnik, ki preprečuje, da bi se omenjena dinamika lahko razvila in škodovala otroku.

Patološka zlitost oziroma ujetost v odnosu z materjo globoko vpliva na življenje moških na več ravneh. Po navadi se moški in v veliki večini tudi njihove matere te zlorabe ne zavedajo in razlogov za svoje vedenje in čustveno dinamiko v sedanjosti, predvsem v partnerskih odnosih, nimajo ozaveščenih. V odraslosti jim patološka zlitost z materjo povzroča kup težav v odnosih z drugimi ženskami, v spolnosti, na delovnem mestu in še bi lahko naštevali. Dokler ne ozavestijo, kaj je razlog za njihovo razdvojenost v odnosih in zakaj so pretirano lojalni tudi do ljudi in organizacij, ki si tega ne zaslužijo, se bodo počutili krivi, ujeti in nezadovoljni.

Knjiga je namenjena tako strokovnjakom kot vsem udeleženim v taki boleči dinamiki: moškim in ženskam, možem in ženam, materam in otrokom. V knjigi boste našli nekaj pomembnih informacij in smernic, ki bodo v vas prebudile in okrepile upanje na boljšo prihodnost in vam bodo pomagale stopiti na svojo osebno pot spoznanj in sprememb.

Za naročilo knjige izpolnite spodnji obrazec.

Cena knjige Poročen Z MAMO je 29,90 EUR z DDV.

Cena vključuje 9,5-odstotni DDV. Naročeno bomo dostavili najpozneje v 8 dneh od prejema naročila. Stroški dostave niso všteti v ceno. Rok za reklamacije je 8 dni po prejemu pošiljke. Naročnik lahko odstopi od te pogodbe v 3 dneh po podpisu.

  Ime in priimek*

  Podjetje (opcijsko)

  Davčni zavezanec

  Ulica*

  Poštna številka*

  Pošta*

  Naročam število izvodov*

  Telefon*

  E-naslov*

  Naročeno pošljite na moj naslov, kupnino bom poravnal(a):*